Veckodiscen

Deltagande i veckodiscen ingår i medlemsavgiften. Gästar du Tibro och/eller om du vill prova-på 2-3 gånger innan du blir medlem så går det bra förstås. Medlemsavgiften går bland annat till att administrera tävlingen med hjälp av tjing.

Under sommaren så har vi tävlingen på måndag och torsdagar klockan 18:00. Och under vintern så kör vi tävlingen på lördagar klockan 10:00. Vid samlingen 10 (tio) minuter före start, vid lekplatsen vid tee 4, sker lottningen till blandade grupper av erfarenhet och kunskap för att kunna lära av varandra. Och vi delar upp grupperna i klasserna herr och dam.

Anmälan till veckodisken sker i tjing-appen eller via tjing.: https://tjing.se/events/

Handikappsystem

Vi har utvecklat ett handikappsystem för att jämna ut skillnader mellan spelare som är olika duktiga som vi använder på veckogolfen. Handikappsystemet bygger på dina senaste 18 rundor där vi använder de bästa 1/3 av rundorna för att beräkna ett snitt av antalet kast. Handikapp = (Snitt antal kast – 48) * 0.8. Men om du bara har 4 rundor så görs en avrundning uppåt till att baseras på 2 rundor istället för 1.3333… rundor.
Låter det krångligt? Lugn, det sköts automatiskt och laddas upp på vår resultatsida här på webbplatsen efter avslutad runda.