Veckodisken

Under vintern så kör vi träningsturneringar lördagar klockan 10:00. Under sommaren så har vi två stycken turneringar på måndag och torsdagar klockan 18:00. Samling sker vid utkast 4.

Anmälan till veckodisken sker via tjing.: https://tjing.se/events/

Vid samlingen delas vi upp och går i blandade grupper av erfarenhet och nybörjare för att kunna lära av varandra. Under sommaren kommer vi även att testa att gå i grupper med mer jämspelta medspelare och i damgrupper en gång per vecka för att erbjuda möjligheten att gå med ungefär lika duktiga medspelare som man själv är.

Handikappsystem

Vi har utvecklat ett handikappsystem för att jämna ut skillnader mellan spelare som är olika duktiga som vi använder på veckogolfen. Handikappsystemet bygger på dina senaste 18 rundor där vi använder de bästa 1/3 av rundorna för att beräkna ett snitt av antalet kast. Handikapp = (Snitt antal kast – 48) * 0.8. Men om du bara har 4 rundor så görs en avrundning uppåt till att baseras på 2 rundor istället för 1.3333… rundor.
Låter det krångligt? Lugn, det sköts automatiskt och laddas upp på vår resultatsida här på webbplatsen efter avslutad runda.